Строят ново училище във "Възраждане"

Мисия Варна

28-03-2014, 20:08

Снимка:

Математическа гимназия Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новото школото обаче няма да реши проблема на МГ-то и "Захари Стоянов"

Ново училище да се построи в кв. "Възраждане" във Варна, гласуваха съветниците от образователната комисия към местния парламент. Школото ще бъде разположено на терен от 15 декара между улиците "Поп Димитър" и "Блян" и блокове 64 и 65. 

Решението идва след заседание на работна група, която преценила, че от четирите предложени общински парцела за строеж на ново училище, този е единствения подходящ. Като неудачни са определени терени в местността Св. Никола, кв."Чайка" и друг парцел във "Възраждане". И трите изброени са с площ от по 5 дка. Капацитетът на бъдещото учебно заведение ще е около 1000 ученици, които ще се обучават на две смени.

Евентуалното строителство на школото, което предстои да се обсъжда и от комисиите по архитектура, финанси и собственост, обаче няма да реши проблема на Математическата гимназия и основното училище "Захари Стоянов". Днес за пореден път родители на децата от "Захари Стоянов" поискаха преразпределение на помещенията в сградата, делена от двете школа.  От гимназията обаче са категорични, че трябва да се спази решението на съда, според което подялбата на сградата остава такава, каквато е и в момента.