Смъртта на пътя отново расте

Мисия Варна

05-04-2014, 12:38

Снимка:

Varnaytre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Спасителят от магистрала "Тракия" - в предизборния щаб на ГЕРБ

Смъртните случаи при катастрофи в България, отново се увеличават, заяви днес във Варна, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Броят на загиналите на пътя за първите 3 месеца на 2014 година е с 25% по-голям, отколкото за януари, февруари и март 2013 година. Причина за това според Цветанов е бездействието и намалелият контрол в работата на МВР.

Още примери той даде цитирайки директора на Европол, според когото обменът на информация с България по различни престъпления е намалял двойно за последните 9 месеца, а съвместни операции няма.

Голямо увеличение според бившият МВР министър има на битовата престъпност и кражбите на автомобили. Всичко това показвало опити да бъде унищожена системата на МВР и превръщането й в обикновен администратор.

Стефан Стойчев - мъж на годината за 2011 година - който спаси хора от горящ автобус на магистрала "Тракия" става член на предизборния щаб на ПП ГЕРБ. Младият мъж от Чирпан, който сега е студент във Варненския свободен университет, ще отговаря за логистиката по време на кампанията. В родния му град вече усилено вървяла подготовката за купуване на гласове, разказа той днес. В циганската махала там вече се правили списъци по които ромските фамилии щели да получат яйца, козунаци  и боя за Великден от партийните централи. Множество подобни сигнали имало и от други места на страната, допълни Цветан Цветанов. Купуването на гласове, което е патент на "определени партии", ще се изразява в активни "социални дейности", преди вота на 25 май.

Заради това от ГЕРБ призовават всички българи да гласуват, за да се противопоставят на този порок. Друг предизборен ход на управляващите било силовото уволнение, особено в малките населени места, като на овакантените бюра сядали нови хора, които гарантирали назначението си с определен брой гласове, които ще осигурят на изборите.

Цветанов призова за повече гласност на случаите, когато "се убива интелигенцията" в градовете и селата със смесено население. Примери за това били случаите с Манчо Джуркин и Селиме Кърджалиева.

"Най-важното обаче е да се противопоставим обаче на популизма", заяви Цветанов и попита откъде правителството има 58 милиона лева за великденски добавки към пенсиите, при положение, че тази сума не фигурира в разходната част на бюджета и ще увеличи дефицита на НОИ.

В същото време изкуствено задържаните цени на тока, увеличават дефицита на НЕК и това ще доведе до фалит на компанията или до разпродаването на нейните активи.

Шест евродепутатски места (при сегашни 5) и над предишните 670 000 гласували на евровота през 2009 година, очакват от ГЕРБ на 25 май. Окончателният вид на листата щял да стане ясен след срещата в Разград утре. На нея ще бъдат определени и кандидат-евродепутати от малцинствата. Варна заслужава да има свой кандидат в първите 10, коментира Цветанов. Местната организация го доказа с мобилизацията си на кметските избори, които бяха непосредствено след случилото се на парламентарните.

Варненци според бившия вицепримериер, трябва да са особено заинтерисувани от опасността заради сегашните действия на управляващите еврофондовете за България да бъдат спрени. В момента в града се изпълняват проекти за 120 милиона лева и хората трябва да са сигурни, че парите наистина ще дойдат.

Цветан Цветанов определи като положителна новината, че бившият областен лидер на ГЕРБ Павел Димитров е преминал от БАСТА в ББЦ. В местните организации отношението към новата партийна принадлежност на Павел Димитров било следното : "Основа нова формация, след това тя се оказа без перспективи и той отива в нова - явно мирисът на пари там е по-голям".
Цветанов изтъкна "положителната" роля на Павел Димитров за партията още на кметските избори. Причина за това били ежедневните медийни изяви на бившия областен лидер, който направо се изживявал като кореспондент на една телевизия и многобройните му нападки срещу кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна. Особено интензивните му участия в последната седмица преди вота, буквално обърнали резултата и от втори на балотажа Иван Портних спечелил.