Побойникът от мача Черно море - Левски отнесе 200 лева глоба

Крими

08-04-2014, 15:18

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фен на Левски удари шеф на Охранителна полиция

Наложена му е и забрана да посещава спортни прояви

200 лева глоба наложи Районният съд във Варна на фена на Левски, който шамароса полицай по време на мача между Черно море Порт Варна и "сините" в Спортна зала. Наказанието е за проява на спортно хулиганство. Освен паричната санкция побойникът получи и едногодишна забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина.

Административното наказание бе наложено на 20-годишния С. Илиев за нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия – нанасяне на удар в челюстта на цивилен полицай, който се опитвал да подпомогне униформени служители при разрешаването на възникнал конфликт между баскетболни агитки. Инцидентът е станал вечерта, малко след 18 часа на 6 април тази година в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, по време на провеждането на баскетболна среща между отборите на "Черно море Порт Варна" и "Левски".

20-годишният младеж няма регистрирани противообществени прояви досега. Непосредствено след инцидента и в съдебна зала той е поднесъл извинения за постъпката си пред служителя на реда.  Противообществената проява не представлява престъпление по смисъла на наказателния кодекс. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.