Обратното броене до раждането на бебе на годината 2015 започва

Животът

09-04-2014, 13:42

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

През април кампанията стартира своето 15-то издание

На 10 и 11 април може да бъде заченато първото бебе, с което България ще посрещне 2015-та година. По традиция, всяка пролет организаторите на националната кампания "Бебе на годината" анонсират така наречените "горещи дни" за зачеване. Щастливките, забременели в периода 5 - 12 април, с най-голяма вероятност ще родят своите бебета на 1 януари 2015 г. Дали късметът ги е споходил, ще покажат чертичките от теста за бременност в края на този месец.

През април "Бебе на годината" стартира своето 15-то издание. Кампанията ще акцентира върху актуалните политики и дейности в сферата на майчиното и детското здравеопазване, разписани в Националната здравна стратегия (2014 – 2020 г.).

Организаторите предвиждат серия от работни дискусии около стандартите и добрите практики за активно проследяване на бременните. Освен на активното участие на институциите, ангажирани с изпълнението на Плана за действие към Националната здравна стратегия, кампанията ще се стреми да обедини платформите на пациентските и браншовите организации в сектора за успешно раждане и отглеждане на деца. Организаторите разчитат най-вече на партньорство с Центъра по асистирана репродукция, в чиито функции, от тази година са и провеждането на информационната политика относно дейностите по майчиното и детско здравеопазване.