Румен Петков: Който гласува за Бареков, избира Пеевски

Новините

10-04-2014, 14:25

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

АБВ "имало" двама министри в кабинета: на финансите и на спорта

Николай Бареков е друго измерение на Дилян Пеевски. Който гласува за Николай Бареков, всъщност ще даде гласа си за Дилян Пеевски. Това заяви днес във Варна бившият вътрешен министър Румен Петков.

Той обеща вече да започва всеки ден с по един факт, с който да доказва, че настоящият министър-председател се държи като "слуга и нищожество". "Вчера Пламен Орешарски показа, че е слуга на Бойко Борисов и на Делян Пеевски - в най-бруталния и най-грозния смисъл на думата. На заседанието на Министерския съвет от Комисията за защита на лични данни беше изваден най-успешният й член, Валентин Енев. 97% от актовете, които той е подготвил, са минали, включително и на съдебна процедура, по-успешен представител в тези държавни органи България няма. Той е човекът, който направи акт и осъди директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. 10 000 лева е личната глоба за Танов и 10 000 лева - за агенцията. За съжаление, освен мен тогава никой от колегите не реагира. Абсурд е осъден висш държавен служител като Танов да продължи да заема поста си. Но при Бойко Борисов - това е факт", каза Румен Петков.

Той недоумява защо от БСП не поканили своите представители в комисията, какъвто е Валентин Енев, и не изслушали техния отчет за работата, каквито са правилата на партията. "Това е пример за задкулисието, т.е. Станишев слугува на Пеевски и на Борисов", категоричен беше Петков. Остраняването на Енев той сложи в групата на "просташки репресивни действия, които правителството оказва на хора, които показват някаква съпричастност с други идеи, различни от тези на семейство Станишеви", тъй като единственото обяснение за отстраняването на Енев било, че той му е бивш състудент.

"Всеки божи ден сутринта на Пламен Орешарски ще започва с мен. Разчитам на вас, медиите, той да го разбере до 20 минути и да реши кога да си подаде оставката. Той е вреден за държавата, че е слуга на нечисти, непочтени, нехигиенични властови интереси", каза на финала Румен Петков.

Двама министри имало АВБ в правителството. За успеха на движението работели министърът на финансите и колежката му, отговаряща за спорта. "Първият е достатъчно само да се показва, а втората - само да говори. Те са силата на АБВ в това правителство", продължи с каламбурите Петков.