МФК МАГ се пуска в плажния футбол

Спорт

11-04-2014, 14:22

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Първите сблъсъци ще са в Шкорпиловци и Русе

Участникът в първенството по футзал МФК МАГ ще се пусне в тазгодишното издание на шампионата по плажен футбол. Това ще е дебютно участие на "маговете" в един от най-атрактивните спортове на плажа.

Шампионатът ще стартира през юли с 12 отбора. Те ще бъдат разпределени в две групи по шест тима, като освен МФК МАГ в надпреварата ще има още един нов отбор - Олимпия (София). Между тези два тима ще се тегли жребий, след който ще стане ясно в кои групи ще попаднат новаците в този спорт. Едната група ще се състезава в Шкорпиловци, а другата в Русе. Първите четири тима от всяка група пък ще участват на финален турнир, на който ще стане ясен и новият шампион на България в плажния футбол.

"Този сезон, за малкото време, с което разполагахме, сглобихме един добър колектив. Предвид дългата пауза между двете кампании на шампионата по футзал, решихме да участваме в първенството по плажен футбол, за да не прекъсваме тренировъчния процес. Това е едно предизвикателство за всички момчета, някой от които вече имат известен опит в сблъсъците на плажа. Разполагаме и с един от най-добрите вратари - Исмет Хаджиев, което е още един плюс за нас", коментира пред Varnautre.bg треньорът на маговете" Свилен Иванов.