80 млади варненци се учиха на активно гражданство

Мисия Варна

11-04-2014, 17:37

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В академията се включиха младежи с различен профил на възраст от 15 до 29 години

80 младежи от Варна и региона са взели участие в Младежката академия за лидерство и активно гражданство. Този факт бе отбелязан при завършването на проект "Младежка академия за лидерство и активно гражданство", изпълняван от сдружение "Център за развитие и подкрепа на бизнеса" в рамките на Националната програма за младежта 2011-2015.

В Младежката академия са проведени интерактивни обучения, съчетани с казуси и ролеви игри, разпределени в три панела: "Лидерство", "Активно гражданство" и "Взаимодействие с медиите". Целта е да развият лидерските компетенции на младите хора, да изградят познания за механизмите за участие в местната власт и да тренират уменията на участниците за ефективна комуникация с журналистите и провеждане на граждански кампании и инициативи.

В академията се включиха младежи с различен профил на възраст от 15 до 29 година – ученици, студенти, членове на младежки неправителствени организации, членове на студентски съвети. Освен обучение в зала, младежите посетиха телевизионно студио и тренираха своето поведение пред камера.
Обучените млади лидери влязоха в ролята на обучители, като информираха свои връстници защо е важно младежкото участие и какви са формите и механизмите, чрез които младите хора могат да дадат гласност на своите проблеми и да инициират предложения за мерки за тяхното решаване.
Всички участници в академията получиха сертификати, с които им бе признат получения неформален опит и уменията за работа в екип, разрешаване на конфликти, защитаване на позиции и др.