Атанаска Георгиева остава в ареста, след като е направила пълни самопризнания пред криминалисти от Областната дирекция на МВР в Бургас. Не се е наложило тя да бъде поставяна на детектор на лъжата, тъй като след няколкочасова работа с криминалистите сама ги е отвела до мястото, в което скрила трупчето на детето, съобщава Дарик.

Георгиева бе задържана на сутринта на 11 април, след като предния ден първокласничката Александра не се прибра в дома си след занятия. Първоначално бяха арестувани майката на Атанаска-Светла /60 г/и сестра й Северина /30г/. Последната е  съпруга на поморийския хотелиер Веселин Тошев. На 11 април бе щурмуван и хотелът на Тошев. Там обаче полицаите не откриха Александра. В късния следобед детето бе намерено мъртво в квартирата на Атанаска. тя скрила трупчето под леглото си. Атанска живее в таванско помещение, над апартамента на опечаленето семейство.

"Атанаска съм я виждал два-три пъти като сме се разминавали по стълбите. Не я познавам, но съм сигурен, че тя не е убила детето ми сама. Със сигурност майка й Светла е била с нея", каза бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца.

Родителите на Александра за последен път чуват гласа ѝ малко след 16.30 ч. в четвъртък. Детето се обажда, за да каже, че ще се прибира от училище и ще си поиграе на близка детска площадка. След близо 2 часа родителите вече търсят изчезналата Александра.

Алекс ще бъде погребана утре в Поморийските гробища. В понеделник се очаква Бургаският съд да гледа мярката за неоклонение задържане под стража на убийцата.