Козунаците за Великден - между 2 и 4 лева бройката, пекат и бутикови

Мисия Варна

15-04-2014, 12:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази година ще има разнообразие и в пълнежите

Бутикови козунаци ще предлагат производителите във Варна за този Великден. 400-грамовият сладък хляб ще бъде на цена от около 5 лева. Бутиковият продукт ще се прави с краве масло и в него ще има повече стафиди и бадеми.

Стандартните козунаци със същия грамаж ще вървят на цени между 2,20-2,50 лв. без пълнеж и от 3 до 3,80 лв. - с пълнеж. Тази година ще има разнообразие и в пълнежите. Ще се набляга на шоколад, плодови парчета, локум. Това разказа председателят на Варненския регионален съюз на хлебопроизводителите Иво Бонев. Той допълни, че на варненския пазар са пуснати и италиански печива, с претенции за козунаци, но са много далеч от оригиналната рецепта. Те са с много дълъг срок на годност - над 3 месеца и дори на етикетите им не е описано какво съдържат. Цената им е и много по-висока. 

"При всички случаи на пазара ще има огромно разнообразие от хубави български козунаци, които ще задоволят потребителите", коментира Бонев. Той допълни, че и тази година ще се появят разновидности на сладкия хляб от козуначена смес, но всъщност тя не била толкова вредна.