"Остани" - новият хит от Варна (видео)

Варна Лайф

16-04-2014, 14:30

Снимка:

Фейсбук

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

След успеха на парчето "Когато китарата ми плаче", STELLko & VEN са готови с чисто новия си сингъл "Остани"

Музиката е на Стелиян Донев (STELLko) и Венелин Андреев (VEN). Текстът и аранжиментът са дело на STELLko.

"Лесно е да си тръгнеш, но… силата е в това - да останеш…", споделят авторите на песента.

Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Цанимир Байчев – Art Creation. Снимките са реализирани на няколко места по Северното Черноморие. Едно от тях е тихата и спокойна 6-километрова плажна ивица на Крапец.

STELLko & VEN се занимават с музика отдавна, но творят заедно от 2012 година. Идеята за общи проекти идва след участието на VEN като гост-китарист в баладата на STELLko – "Някой си отива". Това е първият самостоятелен клип на STELLko, чиято премиера е през ноември 2012-а. Режисьор на видеото е Добромир Николов, а музиката и текстът на песента са на Наско Стойчев. С интересното си звучене баладата бързо навлезе в ефира на радиостанциите и покори няколко класации за българска музика, спечели и наградата на организаторите на XXII-я Международен Музикален Фестивал "Откритие" във Варна. 

Стелиян Донев живее и работи във Варна. През 1997 завършва Националното училище по изкуства "Добри Христов" в класа по класическа китара на Любен Хараламбиев. Заедно с DJ Rossko (ex Deep Zone Project) създават групата R.S.T. и така идват хитове като "Мрачно откровение", "Без теб", "Картина", "Очаквано докосване", "Искаш ли, ела!", "Как е хубаво". През лятото на 2011 съвместно с DJ Diass създават парчето "Всичко за теб", включено в албума му Party Beach.

През 2013-а STELLko & VEN реализират парчето "Когато китарата ми плаче", по музиката на Джордж Харисън. Текстът отново е дело на Наско Стойчев, а аранжиментът - на Стелиян Донев (STELLko). Видеото към трака е заснето под режисурата на Цанимир Байчев. Снимките са правени по северното черноморие от екипа на ARTCreation.

STELLko & VEN работят съвместно дистанционно, защото VEN живее в Лондон от 1999 г. VEN (Венелин Андреев) завършва музикалното си образование в България, след това изкарва 10-месечен курс по електрическа китара в "London Guitar Institute" и взема частни уроци при Shaun Baxter. В момента живее и работи в Лондон, в звукозаписно студио "Wolf Valley".