И добрината воскресе във Варненско

Животът

20-04-2014, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Как посрещат Великден семействата Добреви и Иванови надарени с по 10 и 13 деца

В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден семейства от Варненско получиха хранителни пакети, включващи основни продукти и традиционните празнични ястия. Сред зарадваните е многодетното семейство Добреви от село Боряна, което е надарено с 10 дечица. Малчуганите, въоръжени с вече боядисани яйца едва се сдържаха да не започне борбата с тях, когато пристигнаха хранителните пакети. Разсеяха се обаче от лакомствата, благодариха и пожелаха весели празници на всички.

Другото семейство в региона, което получи пакети е семейство Иванови от село Ново Оряхово. Те са надарени с 13 деца и винаги всички се събират на празници. Така е и за Великден. Те уверяват, че за тях не е важно колко е богата трапезата им, важното е да са заедно.

Подпомагането е в рамките на инициативата "И добрината воскресе!" на сдружение "България си ти!", която започна на 17 април в Община Елин Пелин. Там бяха зарадвани множество семейства и деца в неравностойно социално положение. Следващите спирки бяха приюта на Дядо Иван в Нови Хан и семейства в село Гара Елин Пелин, Равно поле, Нови Искър, незрящи хора със съпътстващи заболявания в София.

Кампанията продължи и на Разпети петък, когато Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан благослови и връчи хранителни помощи на крайно бедни българи от Видин, осигурени също от сдружението. Такива стигнаха и до жителите на Област Кюстендил и Благоевград, както и до регионите на Казанлък, Бургас, Варна.

"И добрината воскресе!" се провежда в цялата страна за втора поредна година и цели възможно най-малък брой българи да посрещнат Възкресение Христово на празна трапеза.