Скутер среща във Варна пропагандира практичен начин за предвижване

26 април: Всяка година в последната събота на април се открива "скутер сезонът" във Варна

Скутерът е един от най-практичните, бързи и икономични начини за предвижване в топлите месеци на годината. За съжаление, малките моторчета не са толкова популярни в нашата страна, за разлика от световните мегаполиси, където натовареното движение и трафик принуждава банкери, адвокати и борсови агенти да се придвижват по този начин, за да избегнат закъснение за някоя важна среща. У нас скутерите са популярни сред тийнейджърите, които не разполагат със средства да поддържат собствен автомобил.

На 26-ти април, събота, във Варна се организира традиционната скутер среща. Началото е от 11 часа, а тръгването - точно на обяд в 12:00 ч. Сборният пункт е на "Севастопол".

Организаторите признават, че сбирката се е превърнала в традиция и се води за официално откриване на "скутер сезона". Желанието е да се пропагандира удобният начин на придвижване, както и опит да се възпитат шофьорите по улиците на града да свикнат с малките и пъргави мотори около себе си.

Във фейсбук събитието организаторите добавят и инструкции:
Караме в група и досега колоната не е била спирана от пътна полиция, но ако това се случи, всеки носи индивидуална отговорност.
Никога не сме оставяли закъсал човек на пътя и, както всички знаят, няма среща, която да не мине с ремонт на пътя, подгответе се с подходящи инструменти.
В краен случай винаги намираме транспорт, с който да приберем скутер, който не може да бъде поправен.
Организаторите молят всички участници, които ще присъстват на събитието, да карат в група, в шахматен ред, без изпреварвания, без рискови спирания, без стент изпълнения и импровизирани гонки. "Оглеждайте се. Пазете човека до себе си, пропускайте колите, когато е необходимо!", призовават инициаторите. Остава само въпросът, дали шофьорите на автомобили ще ги пазят.