Рибари спасиха девойка, скочила от Аспарухов мост (обновена)

Момичето споделило с психолог в болницата, че е скочила заради адреналина

21-годишно момиче е оцеляло като по чудо след скок от Аспаруховия мост във Варна, съобщава Дарик Варна. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, малко преди 14.00 ч. вчера, поясни шефът на Спешна помощ д-р Мая Рашева.

След като момичето се хвърлило във водата, то било извадено от морето от рибари, чиято лодка се намирала близо до мястото.

Тъй като имало данни за удавяне, то било транспортирано от екип на Спешна помощ в МБАЛ "Св. Марина". Младата жена не е имала външни наранявания и е била в съзнание.

(+)

"Жената е отказала да бъде хоспитализирана, защото нямала травми", потвърди за случая говорителката на полицията Ивана Милева. "Изкара ни ума", казаха от учебния кораб на Морската школа, който е закотвен наблизо, пише "24 часа". Дамата е преминала пълни прегледи в болница "Св. Марина" и е освободена.

Жената е скочила от ниската част на Аспарухов мост, която е на 12 метра от стария канал "море-езеро". Във високата част разстоянието от перилата до новия канал е 50 метра и там при падане във водата, обикновено самоубийците загиват. Сред рибарите, които висят там обаче се носят легенди за неизвестен мъж, който скачал и изплувал без проблеми за бутилка водка.

Оцелялата, която няма психични отклонения, е заявила в болницата пред психолог, че не е имала намерение да умира и че е скочила заради адреналина.