Два футболни турнира през уикенда

Спорт

23-04-2014, 16:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Черно море и Спартак ще спорят за трофея в Аксаково

Два футболни турнира ще се проведат във Варна през уикенда. Те са организирани от Българския футболен съюз по програма за развитието детския футбол.

Първият турнир ще е за деца 2004/5 г. и ще се проведе в Аксаково в събота. В надпреварата ще се пуснат 10 отбора, които ще бъдат разпределени в две групи по 5 тима. Освен Черно море и Спартак в турнира по футбол 7 ще участват още един варненски тим - Юнак (Аспарухово). Останалите са Шумен, Изида (Добрич), Добруджа, Лъвчета (Суворово), Михалич (с. Михалич) и Белослав. Треньор на Спартак (родени 2004 г.) е Димитър Боев, а Черно море пък ще бъде воден от дуото Мартин Христов и Страхил Байчев.

"Това е началото на едно полезно начинание, което БФС се опитва да вкара в програмите си за развитието на детско-юношеския футбол. През май ще направи още един турнир за футбол 7 в същия формат с нови 10 отбора, като евентуално на есен тези деца да участват в първенство", сподели пред Varnautre.bg Георги Мирчев, който е служител в ЗС на БФС - Варна.

В неделя стадион Младост пък ще се проведе финалният етап от турнир по футбол 9 за деца, родени 2003 г. Водач във временното класиране е тима на Черно море с треньор Станислав Стоянов, а веднага след моряците се нарежда отбора на Лудогорец (Разград). Останалите тимове са Добруджа, Юнак (Аспарухово) Изида и Шумен. След края на надпреварата ще бъдат наградени призьорите, като победителят ще участва на републиканки турнир в Трявна за определяне на държавния първенец в тази възраст.