Янаки Смирнов започва титуляр срещу Раковски

Вдигат бранител за двубоя в събота

Офанзивният футболист на соколите Янаки Смирнов ще започна като титуляр за Спартак в предстоящия мач от 22-ия кръг срещу тима на Раковски. За първи път през пролетта Смирнов ще е в основния състав, тъй като се лекува дълго време от контузия. По време на контролите през зимната подготовка Янаки получи травма и в последствие претърпя хирургическа интервенция на менискус. Той вече е напълно готов за игра и ще се опита да си върне титулярното място при соколите в оставащите мачове от шампионата.

Почти сигурно Смирнов, заедно с Вальо Веселинов, ще оперират зад гърба на тарана Диан Христов и ще се опитват да захранват с пасове голмайстора на варненци. Зад тях пък като единствен опорен халф ще играе сърцатият Станислав Желязков - Лъва.

Стана ясно още, че централният бранител Петър Патев е с болежки и тренира на облекчен режим. Със сигурност обаче бившият футболист на Нефтохимик ще е на линия за Раковски.

Твърдо аут за двубоя в събота е претърпелия операция вчера Стенислав Георгиев и наказаните за натрупани жълти картони Джихат Кямил и Иван Минчев.