Вдигат таксите в школата на Спартак?

Спорт

25-04-2014, 12:58

Снимка:

Varnautre.bg / Архив

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

"Соколите" не успяват да си покрият разходите и търсят варианти

Шефовете на Спартак 1918 обмислят вдигане на таксите в школата на "соколите" от началото на следващия месец. Причината е, че парите в академията са недостатъчни, за да може тя да се самоиздържа. Не е тайна, че след промените в школата в началото на годината, варненци "страдат" от недостиг на деца. При това положение в Спартак не успяват да си покриват разходите. Именно затова бяха намалени и заплатите на треньорите в базата на СК Локомотив.

По непотвърдена информация, в Спартак възнамеряват да вдигнат таксите с 10 лв. Така, ако този вариант бъде приет от ръководството, желаещите да тренират при "соколите" ще трябва да плащат на месец по 40 лв. 

"Обсъждали сме подобен вариант, но засега няма взето окончателно решение. Истината е, че изпитваме трудности по покриването на разходи и търсим решение. В момента нещата в школата са малко по-различни от преди. Работи се законосъобразно и разходите ни се качиха драстично", коментира пред Varnautre.bg председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев, който уточни, че се търсят и други алтернативи.