Френска министърка забрани дълбоките деколтета

Новините

25-04-2014, 13:39

Снимка:

Reuters

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дамите трябвало да ходят на работа със строго облекло

Слухове, че Сеголен Роаял, бившата спътница в живота на френския президент Франсоа Оланд и сегашен министър на екологията, е забранила носенето на дълбоки деколтета в държавното ведомство, разтревожиха правителството, пише в. "Локал", цитиран от Dnes.bg

Роаял беше привлечена в новия правителствен екип на Оланд след разочароващите резултати на управляващите френски социалисти, получени на неотдавнашните местни избори.

Според списание "Поан" Сеголен Роаял, която някои наричат френската Желязна лейди, била издала строга заповед на своя екип как да се явява на работа в подчиненото й министерство на екологията, устойчивото развитие и енергетиката. Дамите трябвало да се явяват на работа със строго облекло и в никакъв случай с дълбоки деколтета.

Когато журналисти от "Поан" се свързали с Роаял и я помолили да коментира "забраната на деколтетата" тя отговорила, че това били вътрешни правила, която тя нямала намерение да коментира с външни лица.

Но във френските блогове тревогата от подобна мярка повдигна вълна от въпроси и тревоги. Това принуди министърката да излезе с официално становище по въпроса в Туитър: "Разбира се, аз отричам всякакви неуместни слухове за забрана на деколтетата в министерството. Единствените правила, които съм спуснала, се отнасят до по-голямото внимание, с което трябва да се отнасяме към харченето на обществени средства. Това очакват французите от нас!".

Въпреки опроверженията на Роаял темата продължава да е много актуална във Франция. Запитана какво мисли за дрескода в министерството на екологията, френският здравен министър Марисол Турен заяви за подчинените си: "При нас работят мъже и жени, които добре осъзнават мисията си и винаги се обличат подобаващо!". Но самата Турен изтъкна, че през лятото малко по-изрязаните деколтета не биха били проблем.