Бъдещи зъболекари от Медицинския преглеждат безплатно деца

Мисия Варна

28-04-2014, 12:05

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

На 30 април от 16:00 часа в сградата на университета ще се извършват профилактични прегледи

Безплатни профилактични прегледи за деца от Варна и региона ще направят студентите по дентална медицина към Медицински университет – Варна в рамките на профилактично-информационната кампания "Здрави детски зъбки", която ще са осъществи от днес до 30 април.  

Днес, 28 април, студентите ще посетят няколко училища и детски градини в града и региона, където под формата на игри и сценки ще покажат на децата как правилно да си мият зъбките и колко важно е това.

Лекционен модул, насочен към родителите, ще се проведе на следващия ден, 29 април, във Факултета по дентална медицина. От 19:00 ч. ще бъде изнесена лекция на тема: "Профилактика на заболяванията на детските зъби".

Кампанията се провежда и организира за първи път от Асоциацията на студентите по дентална медицина във Варна, съвместно със Студентския съвет към МУ - Варна и катедрата по Детска дентална медицина към Факултета по дентална медицина. Към нея ще се включат и от Асоциацията на студентите по медицина и Асоциацията на студентите по фармация във Варна.

Безплатните профилактични прегледи за деца ще бъдат на 30 април от 16:00 до 19:00 ч. в сградата на Факултета по дентална медицина.