Предизвикателство към велосипедисти - да отидеш на работа с колело

Животът

29-04-2014, 08:45

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Кампанията ще бъде от 1 до 31 май

За втора поредна година "Велоеволюция" обявява май за месец за придвижване до работа с колело и отправя предизвикателство към всички велосипедисти в страната.

Инициативата "До работа с колело" има за цел да насърчава все повече хора да използват велосипеда, като средство за транспорт до своето работно или учебно място.

Партньори са Велоклуб "Устрем" от Варна, велоклуб "Крива спица" от Пловдив и "Клуб на любителите колоездачи" от Бургас.

Кампанията започва на 1 май. В нея няма никакви ограничения за участниците и могат да участват както активни, така и начинаещи велосипедисти. Има възможност за индивидуално или отборно участие, а новото през тази година е, че кампанията става и национална. Отборите могат да бъдат фирмени, както и такива на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели.

Участието става с регистрация на сайта на кампанията http://velobg.org/biketowork,чрез електронна поща, или Facebook, и всеки може да направи свой или отборен профил. Следващата стъпка е ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело и следене на кое място в класацията се намира велосипедиста. Най-много навъртяни километри ще осигурят и заветната победа в индивидуалното или отборното класиране. Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк, информират организаторите.Формулата, която стои зад успешната реализация на кампанията, показа невероятни резултати при предишното издание. В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуална участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри. Малко не достигна на участниците, за да обиколят Земята по дължината на екватора, но сме сигурни, че в тазгодишното издание рекордът ще падне.