Tall Ships: Днес посрещаме още 5 от "високите кораби"

Достъпът на пристанището за пешеходци е свободен от утре

Ветроходът "Надежда" вече е на Пристанище Варна. 109-метровият кораб пристигна в 9:30 ч тази сутрин. Вторият участник в регатата, който очакваме днес е пакистанският Rah Navar - в 16:00.

След него по едно също време, около 19 ч, ще акостират румънските Mircha и Adornate, час по-късно се очаква да пристигне и грандиозният "Мир". Внушителният руски ветроход остави незабравими спомени във варненци, които наблюдаваха Парада на ветрилата по време на регатата през 2010-а.
Последен тази вечер, към 23 часа, ще пристигне турският "Бодрум", който също беше участник в "Тол Шипс: Исторически морета 2010".

От графика за утре засега е известно само пристигането на "Running on waves" - 8:00 ч, 

както и на гигантите "Седов" и "Крузенщерн". Те ще заемат местата си в пристанище Варна в 12:00 - час преди официалното откриване в 13 часа.

На пристанището вчера акостираха две от по-малките яхти - холандската "Атила" и английската "Йохана Лукреция", а току-що пристигна и украинската "Тамара".

Всички ветроходи ще приемат посетители на борда си безплатно от 30 април до 2 май в часовете от 10:00 до 18:00 с прекъсване за обедна почивка за екипажите.

Още подробности: 

Tall Ships: Графа открива регатата утре вечер