Велоалеята се обзаведе с предпазни колчета

До края на годината Варна трябва да има общо 5 велосипедни трасета

Започна монтирането на предпазни колчета на единствената действаща велоалея във Варна, съобщава Дарик Варна. Поставянето на колчетата стартира вчера в района на ОУ "Св. Кирил и Методий". Традиционно там трудно се намира място за паркиране и голяма част от шофьорите предпочитат да спират автомобилите си върху алеята за колоездачи. Проблемът става още по-осезаем след края на учебния ден, когато родителите прибират децата си от школото.

Именно заради това монтирането на предпазните колчета започна от този район на велоалеята. В идните дни предстои да се вземат предпазни мерки срещу паркирането и в останалата част на алеята.

Част от проекта за интегриран градски транспорт е изграждането на 15 км нови колоездачни алеи и обособяването на велостоянки. До края на 2015 г. Варна трябва да има общо 5 велосипедни трасета - от Икономическия техникум до "Владиславово", от "Варна Тауърс" до Катедралата, от общината до Терапията, от бул. "Левски" до IV ЕГ "Фредерик Жолио Кюри" и от спирка "Нептун" до бул. "Владислав Варненчик".