Децата на Диан Генчев удариха Черно море

Спорт

30-04-2014, 21:32

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Спартак спечели мача под моста с 3:2

В драматичен мач, изпълнен с много обрати децата на Спартак 1918, родени 2001 г., спечелиха с 3:2 като гост на една година по-малките футболисти на Черно море в изтеглена среща от 19-ия кръг на зоналното първенство. Хеттрик за "соколите" заби Тугай Неджет, а по един гол за "моряците" реализираха Мартин Милушев и Светослав Николов. Двубоят се игра на тежък терен под Аспаруховия мост.

На терена беше интересно от първата до последната минута на двубоя. Гостите от Спартак успяха да открият резултата с гол от съблекалнята. След груба грешка в защитата на „зелено-белите” Тугай Неджет се откъсна сам срещу вратаря и с удар по земя вкара за 0:1. В 7-ата минута играч на Черно море бе съборен в наказателното поле, но арбитърът подмина ситуацията. В 15-ата минута Даниел Иванов изработи дузпа за домакините, а капитанът Мартин Милушев възстанови равенството.

Веднага след почивката двата отбора се втурнаха в атака в търсене на трите точки. В 35-ата минута Светослав Николов вкара красив гол с прехвърлящ удар от над 20 метра за 2:1. В 50-ата минута малките "соколи" стигнаха до равенството след индивидуален пробив на Тугай Неджет. Той тръгна с топката по левия фланг, навърза няколко защитници на съперника и със силен удар в далечния ъгъл върна интригата. Минута преди края Стивън Димитров от Спартак изработи дузпа, а зад бялата точка застана Неджет и оформи своя хеттрик, с което донесе победата на своя отбор.

"Мисля, че се получи хубав мач. Имаше всичко - обрати, много емоции. Доволен съм от победата. Колкото повече такива мачове има, толкова повече печелят децата. Така се играе футбол", заяви наставникът на спартаклии Дидо Генчев пред Днес+.

След победата спартаклии изместиха "моряците" от второто място. "Соколите" събраха 42 точки, а "моряците" остават трети с 41.