Черно море смаза Ямбол и е на победа от полуфинал

Варненци надделяха с 92:62

Черно море Порт Варна започна с победа в плейофите на ТЕСИ НБЛ и е на крачка от полуфинал. Варненци разбиха Ямбол като домакини с резултат 92:62 в първия мач от четвъртфиналната среща между отборите, след като се откъснаха напред през втория период и увеличаваха преднината си до края. Така "моряците" ще имат два шанса да затворят серията. Първият е на 2-ри май (петък) от 18.00 часа в зала "Диана" в Ямбол. Ако се стигне до трети мач, той ще бъде във Варна на 5-и май. Днешният успех е първи за Черно море над Ямбол за сезона, след като в редовния сезон ямболии спечелиха и трите срещи между отборите.

Водачеството се смени през първата четвърт, а няколко пъти резултатът беше равен, за да се стигне до малка разлика от 3 точки в полза на домакините след 10 минути игра. До почивката обаче Черно море засили защитата и Ямбол вкара само 12 точки, което позволи на варненци да се откъснат с цели 16 точки напред. Подобно се разви и третия период, в който ямболии също вкараха само 12 точки, а баскетболистите на Денислав Коцев поведоха с 23 точки, предрешавайки мача. Комфортната преднина се увеличи още повече през последните 10 минути, в които остана да се фиксира крайният резултат.

Победителите в мача стреляха доста добре от тройката – 12/25 (48%) срещу 4/16 (25%) на ямболии. Черно море завърши с 26 срещу 10 асистенции и предизвика с 5 грешки повече на Ямбол.

Дамян Кандич вкара 16 точки за успеха на отбора си, Джордже Тресач добави 15, а с 14 точки завърши Станислав Цонков. Общо петима баскетболисти на отбора записаха двуцифрен актив.

За Ямбол Костадин Маршавелски регистрира 13 точки, а с 12 и 9 борби се отчете Стоян Петков. За тима не игра основен играч - Франко Кащропил, който има здравословни проблеми и е под въпрос и за следващия мач.