Цецо Кръстев свири финала на Бултекс къп 2014

Международният турнир стартира днес с Черно море - Ман Сити

Международният съдия Цветан Кръстев ще ръководи финалната среща на турнира за юноши (родени 1998 година) Бултекс къп 2014 г., който започва днес. Варненският рефер е откритието на българското съдийство този сезон според Асоциацията на съдиите по футбол у нас.

Както е известно, състезанието се провежда за втора поредна година, отново в същата възрастова група. Тази година обаче нивото се вдига доста с присъствието на Манчестър Сити, Академия Георге Хаджи с 14 национални състезатели на Румъния и традиционни марки на Балканите като Цървена звезда (Сърбия), Бешикташ (Турция) и ПАОК Солун (Гърция). Българското представяне е от домакините от Черно море (Варна) и миналогодишния шампион ЦСКА (София).

Именно Черно море и Манчестър Сити откриват турнира от 10.30 ч. днес. Всички мачове ще се играят на терените в курорта Албена, където са настанени и отборите. Калоян Кирилов ще ръководи първата среща в турнира, а всички останали съдии са с опит в професионалния футбол.

Двама представители на чуждестранни академии пристигат като гости на турнира. Единият е Шуки Френкел, директор на школата на израелския клуб Макаби (Хайфа). Спортният директор на френския Рен Жак-Люк Бюзин също ще изпрати свой представител, който да се запознае с нивото на турнира. Двамата пристигат със съдействието на мениджърската фирма "Скаутинг тийм".