Контраадмирал Румен Николов: Имаме нужда от финансова подкрепа

Животът

06-05-2014, 08:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще дадем всички наши сили, знания, умения за удържане на традициите, завещани ни от нашите предци

Ние се нуждаем от подкрепа от институциите на България, изразяваща се в достатъчно гарантираща на нашия личен състав нормативна база, осигуряваща тяхното спокойно отдаване на сили, знания, възможности в изпълнение на служебните им ангажименти. Безспорно ние имаме нуждата от подкрепа във финансово изражение. Това заяви контраадмирал Румен Николов в слово от името на генералите, адмиралите и офицерите, цитиран от "Фокус".
"С това, с което разполагаме, ние ще се постараем да съхраним състоянието на материалната част, но тези средства ще ни бъдат необходими за поддържане боеготовността на армията, закупуване на нови, адекватни на ситуацията средства, и не на последно място – модернизация, придобиване на нови платформи, гарантиращи изпълнението на нашите задачи в следващите 20-30 години, да бъдем наистина един достоен член на НАТО и да не очакваме, че НАТО е някой друг. Това сме ние и гарантираме както националната сигурност и суверенитет, така и активно участваме в решителни действия, гарантиращи световния мир", посочи той.
"За мен е огромна част от името на моите колеги да благодаря за честта, която ни беше оказана от ръководството на Министерството на отбраната, че днес ние сме най-достойните да поемем в тези трудни дни управлението на Българската армия. Благодаря на нашия личен състав, без усилията на когото нашите възможности не биха се реализирали, както и на дамите в дъното на залата, защото те осигуриха нашия тил, дадоха ни възможност да насочим усилията си към професионална реализация за издигане на имиджа на Българската армия във всички видове въоръжени сили", добави Николов.
"Ние ще дадем всички наши сили, знания, умения за удържане на традициите, завещани ни от нашите предци, за съхранение на способностите, които притежава Българската армия, и за развитие на нови способности, гарантиращи изпълнението на мисиите на Българската армия, за защита на суверенитета на страната ни, за активно участие при реализацията за защита на колективната сигурност в света и укрепване на мира. Винаги, когато ние сме нужни на нашето население, в критични ситуации, по най-подходящия начин, независимо от деня, метеорологичните условия и ситуацията, ние сме готови да решим и третата наша мисия по оказване на съдействие. Но за всичко това аз вярвам, че нашите усилия, знания, умения няма да бъдат достатъчни. Ние се нуждаем от подкрепа от институциите на България, изразяваща се в достатъчно гарантираща на нашия личен състав нормативна база, осигуряваща тяхното спокойно отдаване на сили, знания, възможности в изпълнение на служебните им ангажименти", подчерта контраадмирал Румен Николов.