Всеки с идея - на форум на вдъхновението

Мисия Варна

08-05-2014, 13:35

Автор:

rpenkova

Всичко от Автора

Търсят се "пъстри и нестандартни" проекти за "Варна 2019"

Форум на вдъхновението ще събере в събота всички варненци, които искат да участват с идеи в кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019. В 9.30 часа на 10 май в Аулата на Икономически университет започва специална интерактивна сесия по метода “дизайн мислене”, използван за създаване на иновативни решения и се използва от най-добрите компании, креативни агенции, образователни институции и социални организации. Поканени са всички варненци, независимо от възрастта, професията и образованието им.

Сесията ще бъде водена от Елина Желева - консултант и коуч по дизайн мислене и Георги Камов - експерт по иновации.

"Ако не за Варна, то за кой друг? Ако не за култура, то за какво? 2019 г. изглежда далеч, но ще мине като миг. Докато разкажем на всички, докато разгледаме стотиците идеи, и докато изберем най-добрите ще е дошло времето да пишат по всички медии: "Европейската столица на културата за 2019 г. дойде във Варна".

Искаме културните събития за Варна 2019 да са пъстри и нестандартни. Искаме да мислим за културата в най-широкия смисъл на думата. Искаме да създаваме култура заедно с нашите варненски съседи в региона, с нашите черноморски съседи и всички европейци за цяла Европа - затова се нарича "Европейска столица". Искаме Варна 2019 да е място, където всеки се чувства добре и може да намери вдъхновение. Искаме да се включиш!

Правим всичко това за нас, затова нека го направим така, както си го представяме! И знаем, че за да се случи това, ни трябвате всички - артисти, кафеджии, бираджии, сладкари, рибари, художници, архитекти, учители, деца-гении, предприемачи, журналисти, писатели, студенти, директори, капитани, моряци, блогъри, рапъри и хипстъри.

Ще прегледаме всички идеи и това, което сте споделили като коментари. През май сме планирали срещи и събития, в които да отидем една стъпка по-напред и да ги доведем до впечатляващи проекти. Ще помагаме с всичко, което можем!

Знаем, че административните процедури често пречат на добрите идеи да се движат напред с пълна сила. Затова не изпращаме формуляр за кандидатстване, а покана за вдъхновение. Ако това, което ще прочетете по-долу ви кара да си представите Варна 2019, да искате да я има и да искате да стигнем до финала, значи сме на прав път", пишат организторите в поканата за събитието, за което е направена и страница във Фейсбук.