Вандали ли сме или стопани?!

Мисия Варна

09-05-2014, 15:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Неизвестни хулигани три пъти трошат стъклата на спирката на ул."Подвис"

Нов начин за борбата с вандализма реши да изпробва администрацията на район "Приморски" във Варна. Поводът е потрошена спирка на ул."Подвис". След три поредни счупвания на стъклата на спирката на ул. "Подвис" от неизвестни хулигани администрацията изпрати до медиите илюстрирано със снимки писмо, с което се опитва да стигне до съзнанието на варненци. 

Варна. Автобусна спирка в познатия на Варна Цветен квартал и по – точно тази пред Първа езикова гимназия на ул. "Подвис" срещу бл. 27. 
Само от началото на тази година за трети път тя изглежда така. 


Харесва ли Ви?

Всеки път концесионерът възстановява щетите и така до следващия път .....
Още колко пъти? Защо го е направил направили незнайният „гражданин”? Може би има друга представа за естетика, за предназначение.... Може би стъклата, които иначе служат да ни предпазват от вятър и дъжд „стесняват хоризонта му и чувството му за свобода”.

Кой може да отговори на тези въпроси?

А може би е по – добре да се запитаме колко струва всеки път този и подобни на него вандалски актове? Кой плаща за възстановяването на щетите? Дали не би било по – добре тези средства да бъдат насочени за нещо друго, ново и за наше удобство...?

Иначе се възмущаваме и критикуваме, но това отдавна вече не е достатъчно. Ако искаме да живеем в чиста, подредена и европейска Варна, трябва не само да изискваме, но и да пазим.


Сигурни сме , че това Ви харесва, за разлика от потрошените и стъпкани с ярост защитни стъкла на автобусната спирка пред Първа езикова гимназия на ул. „Подвис” срещу бл. 27.

От администрацията на район "Приморски"