10 май: Обича ме, не ме обича...

Слънце в Телец, Луна в Дева-Везни. Астрологична картина на деня

Звездите са се погрижили да внесат облекчение в необичайната работна събота, позволявайки ни да я прекараме в по-свободен режим. Това разбира се не означава че ще можем незабелязано и безнаказано да пренебрегваме задължения и ангажименти, а че ще ни бъде по-леко да се справим с тях. Обменът между Слънцето и Сатурн навлиза в максимална фаза, поради което възможността да "минем метър", да претупаме задълженията си или да прикрием грешките си е сведена до нула. А грешки няма да липсват, поради позагубилия ориентация Меркурий и смущенията в информацията и комуникацията произтичащи от тона. Не приемайте на доверие дочутото днес, особено ако информацията ви е необходима за да вземете решение. Само след няколко дни ще можем да разчитаме отново на яснота и разбиране, така че не си струва да прибързваме с изводите и преценките.

С наближаването на вечерта, вниманието ни ще се пренасочи към взаимоотношенията и решаването на сложни ситуации в партньорските връзки. С тях ще се занимаваме активно и през следващите дни, поради специалното настроение на Венера, която се кани не на шега да изясни и премахне съществуващите в тях противоречия и слаби места . И да ни напомни, в случай че сме си позволили да се отпуснем, че е още твърде рано да си мислим, че сме преодолели всички критични моменти създадени под въздействието на Големия космичен кръст.

Проиграването му през Венерините теми, ще започне с най- уязвимия обмен-този с Марс. Взаимната рецепцията между двете планети вероятно ще смекчи, но едва ли ще съумее изцяло да реши типичната за опозицията Венера-Марс дилема:обича ме-не ме ме обича. Съществуващите взаимоотношения ще преминат през поредната криза, а участниците в тях отново ще установят че заедно е трудно, а разделени-невъзможно. Патова ситуация изискваща компромис или разрив, при това обогатена с много страст и демонстративни постъпки, при които личните чувства и желания стоят над интересите на партньора и връзката. Поради ярко изразената чувственост, няма да липсват и внезапно възникнали романтични увлечения, съпроводени с ярки преживявания. Те обаче нямат потенциал за устойчиво развитие, което вероятно ще разочарова онези, които прибързано са повярвали, че са срещнали принца/принцесата на своите мечти. Най-голямо поражение обаче, очаква тези които рискуват стабилни връзки, заради случайни увлечения. Дайте си време, за да вземете решенията си на "трезва глава", което ще бъде възможно едва след пълнолунието, в края на следващата седмица.

Здраве, хранене и красота
Здравето и физическото благополучие ще продължи и днес да бъде тема за мнозина, която ще изисква ограничения в храненето, стриктно спазване на лекарските предписания и препоръките  за здравословен начин а живот. О друга страна, всяка инициатива в тази посока може да разчита на подкрепата на Лунната енергия.Сега е моментът да си създадем здравословни навици например, да потърсим алтернативни методи на лечение, да приготвим билкови отвари, с които да се погрижим за здравето и красотата си.Подходящо е също започването на козметични процедури с по- интензивно въздействие, както и боядисването на косата , особено ако сте ориентирани в по-тъмните нюанси.