Фажев: Изпълнихме цел №1, сега се захващаме с лиценза

Спорт

11-05-2014, 20:59

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак запази професионалния си статут след 0:3 в Дупница

В Спартак започват разговори с футболистите за разсрочено плащане на задълженията

Ръководството на Спартак 1918 не възнамерява да изчисти накуп всички задължения, които има към бившите футболисти на "соколите", това каза за Varnautre.bg председателят на УС на Спартак Антон Фажев. Той уточни, че от понеделник започват разговори с играчите за евентуални договорки за разсрочено плащане, което ще облекчи, поне засега, разходите на клуба относно лиценза за сезон 2014/2015 г.

Както вече стана ясно, варненци имат над 80 хил. лева стари задължения. Освен играчите от миналия сезон, на дългата опашка се наредиха и футболистите, които разтрогнаха по вина на клуба след Нова година. Освен това в тази сума влизат и задължения към фирми, обслужвали спартаклии през миналия сезон.

"От понеделник започваме да работим усилено в посока лицензирането на клуба за сезон 2014/2015 г. През тази седмица ще стартираме преговорите с футболистите за разсрочено плащане на задълженията им към тях. Нямаме финансовия ресурс да се справим с всички задължения накуп", сподели пред нашата медия фажев.

Той коментира и оставането на Спартак в професионалния футбол. "Соколите" се спаси от изпадане, въпреки че загубиха гостуването си на лидера Марек с 0:3.

"Изпълнихме цел №1, която си поставихме преди началото на сезона. А именно оставането на Спартак в групата на професионалистите. Днес загубихме от Марек, но резултатите в останалите срещи от кръга ни осигуриха място във втория ешелон и следващия сезон. Това е факт, но трябва да се знае, че силните мачове, които направихме през втория полусезон са причина, за успешно постигнатата цел", категоричен бе Фажев.