16 абитуриенти без родители на звезден бал във Варна

Животът

15-05-2014, 11:29

Снимка:

© БГНЕС/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двама варненски районни кметове ще получат специални благодарности от сираците

16 абитуриенти сираци ще получат своя звезден бал във Варна по случай завършването си. Младежите без родители от домове за сираци от областите Добрич, Силистра, Стара Загора, Велико Търново, село Балван и село Бързица вече са настанени във варненски хотел, часове преди началото на празника.

Организацията е на Националното сдружение на сираците в България, които за трета поредна година, чрез спонсори и дарители успяват да осигури всичко необходимо, за да стане факт абитуриентската вечер за сираците - зрелостници. 

Следобед момчетата и момичетата ще посетят Археологическия музей, където ще получат поздравления от кмета на Варна Иван Портних. След това ще започнат и приготовленията. В 19:00 часа от Катедралата тръгва празничното автошествие на завършващите. 

Двама варненски районни кметове ще получат специални благодарности от сираците. Това са кметът на "Одесос" Георги Недев и на "Младост" Христо Христов. Двамата са помогнали с дарения на децата в неравностойно поведение. 

За по-голямата част от 16-те деца, които завършват е сигурно, че ще им бъде осигурена работа. Това съобщи председателят на Сдружението на сираците Слави Михайлов. По думите му единствено с децата от дома в област Добрич проблемът е по-сериозен, заради високото ниво на безработица в региона. 

Обърнали сме се обаче към кмета на Каварна Цонко Цонев, да помогне, тъй като града е туристическа дестинация, посочи Михайлов. Той допълни, Сдружението се опитва да насочи децата и към земеделието. "Има много земевладелци, които могат да осигурят работа", каза той.