Юнашкият салон вече е на разпореждане на общината

Мисия Варна

17-05-2014, 14:19

Снимка:

Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Местната власт отдавна е готова да поеме отговорността си, ремонтират училища

Юнашкият салон бе изваден от активите на „Национална спортна база ЕАД“ и прехвърлен на общината, става ясно от решенията на изнесеното правителствено заседание на кабинета днес, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Общината  иска  Юнашкият салон да бъде ремонтиран изцяло и да стане част от изпълнението на проекта за естетизация и модернизация на главните пешеходни зони и зоните за обществен отдих в града. Юнашкият салон е е паметник на културата и архитектурата от 1982 г.

Безвъзмездно за 10 г. за читалище „Просвета 1927 г.”ще се ползва и сградата на ул. „Народни будители”.

1 689 474 лв.  ще бъдат отпуснати за приоритетни ремонтни дейности в общинските училища, като средствата са предвидени в централния бюджет в частта за структурни мерки и програми за развитие на образованието.

Регионалните инспекторати по образование да представят на образователното ведомство информация от всички държавни и общински училища за състоянието на санитарните им възли, стана ясно още по време на заседанието. В 221 държавни и в 1372 общински училища те не отговарят на санитарно-хигиенните изисквания. В основната си част тези училища имат предписания от контролните органи за извършване на ремонтни дейности.