Черно море и Спартак се пускат в турнир

Осем тима ще премерят сили във второто издание на надпреварата

Отборите на Черно море и Спартак 1918 ще се пуснат във второто издание на детския футболен турнир за купа „Дженерали”, на който Варна отново е домакин. Надпреварата, която е част от националната програма „Децата и футболът”, ще се проведе също в Стара Загора и Бургас. Проявата в морската столица се организира от Асоциацията на българските футболисти, БФС и община Варна и е под патронажа на кмета на града Иван Портних.

Сблъсъците започват в четвъртък на Спортен комплекс "Младост", а първите срещи са от 10 часа: Спартак 1918 - Провадия и Изида - Шумен 2010. От 11 часа са мачовете Черно море - Ботев (Нови Пазар) и Добруджа - Юнак. Отборите са от деца на 12 години. а съставите - от 8 полеви играчи и вратар. Двубоите ще се играят на два терена с размери 70/45 м, като при равенство в редовното време ще се изпълняват по 3 дузпи.

Благодарение на генералния спонсор „Дженерали” и лично неговият главен изпълнителен директор Ивайло Йосифов всички отбори ще получат пълна футболна екипировка и футболни топки.

Предвидени са и индивидуални награди - за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, голмайстор, най-техничен състезател, най-полезен състезател, най-добър състезател и най-добър треньор.

Във второто издание ще участват осем отбора:

Група "А"
Спартак 1918
Шумен 2010
Провадия
Изида (Добрич)

Група "Б" 
Черно море
Добруджа
Ботев (Нови пазар)
Юнак (Варна)