Борисов: Натискат депутатите и кметовете ни

Новините

20-05-2014, 16:01

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Над 80% от населението живее в населени места, където кметовете са на ГЕРБ

Огромен натиск е оказван на депутатите и кметовете от ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Раднево. Според него им се предлагат "огромни пари", за да напуснат партията.

Той поздрави народния представител Даниел Георгиев, който днес обяви, че няма да напуска партията и след заявлението си за напускане подал второ, с което отменя първото. "Поздравявам нашия депутат, че излезе и каза под какъв натиск е подложен месеци наред", коментира Борисов. Според лидера на ГЕРБ управляващите изолират кметовете един по един и искат да ги откъснат от партията, защото „кметовете на ГЕРБ са огромна сила във всички големи градове".

"Над 80% от населението живее в населени места, където кметовете са на ГЕРБ. Орешарски като отиде, няма къде да влезе. Янакиева отиде в АБВ, не му остана никой", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Лидерът на ГЕРБ коментира и пилотната процедура, започната от ЕК за "Южен поток"."Винаги съм казвал, че Европа говори с различна стилистика от нас. Европа говори като господин Местан, като спортната министърка, с по-подбрани, по-завоалирани думи, така че да не обиди никого. Затова, което на български означава спиране на европейските фондове, на европейски език е, че не са спрени, а приведени в несъответствие", каза той.

Според него за "Южен поток" има "безобразни трикове и маниери"."Виждате Стойнев как се обърка, действително бих ползвал поговорката на Лютви Местан, като "пиле в калчища". До онзи ден казваше, че нямаме договор и че ще подписваме договор за "Южен поток", даде пълномощно в ЕК, да представлява България. Той няма право да подписва договори, след това пълномощно. Изведнъж като чу, че и ние се борим да тече български газ по тези тръби, каза, че вече имало подписан договор. В същото време крият от депутатите, което по закон нямат право да го правят", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни, че лидерът на БСП Сергей Станишев е оглавил листата за евродепутати на партията, "за да се спаси в Брюксел с пет години мандат и имунитет".