Откриха две обновени клиники в МБАЛ "Св. Анна"

Животът

21-05-2014, 14:12

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Тази година в бюджета са заложени 85 000 лв. за закупуване на нов рентгенов апарат за нуждите на болницата

Две обновени клиники - "Съдова хирургия" и "Ортопедия, травматология и ендопротезиране", бяха открити в МБАЛ "Св. Анна". "Всички се радваме на такива добри новини, но моето пожелание е за здраве и по-малко пациенти, които да ползват обновените клиники“, обърна се кметът Иван Портних към управата на здравното заведение. Той допълни, че община Варна ще продължи да помага на здравеопазването в града според финансовите си възможности – и с обновяване на инфраструктурата, и за апаратура. "Тази година в бюджета сме заложили 85 000 лв. за закупуване на нов рентгенов апарат за нуждите на болницата. В момента ремонтираме и паркинга зад нея", допълни Иван Портних.
Общо около 400 000 лв. собствени средства вложихме в реновирането на двете клиники, тъй като базата бе много амортизирана, каза д-р Красимир Петров, зам.-изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Анна". Ремонтите са започнали още през есента, когато не е имало голям дефицит в Здравната каса и болницата е получавала средства по-регулярно.
Клиниката по съдова хирургия, в която работят 8 специалисти, разполага с 22 легла. Там се правят по около 1000 операции годишно, заяви ръководителят на звеното доц. д-р Виктор Княжев. Отделението по ендопротезиране е с капацитет за 12 души.Ежедневно там се извършват между две и четири операции на стави, каза проф. Дико Бошнаков, който ръководи клиниката.