"България без цензура" копира списъците със застъпници

Новините

25-05-2014, 10:34

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Право на глас във Варненска област днес имат 401 497 души

Сигнал, че представителите на "България без цензура" влизат в изборните секции и искат да правят копия на списъците с имената на застъпници, подаде читател на Varnautre.bg. От партията на Бареков са влезли с това искане в 135-а секция, която е разположена в Икономическия университет. Има информация, че копиране на имената на застъпниците са искали и в една от секциите в училище "Добри Чинтулов".

Общо 5 са сигналите за нарушения от началот на изборния ден във Варна. Те са предимно за поставяне на агитационни материали на места, които не са посочени със заповеди на кметовете от общината. Единият е за поставяне на билборд на една от партиите, който заема повече от 10 процента от разрешената обща площ. Трите сигнала са подадени вчера, а останалите тази сутрин. Сигналът за училище "Добри Чинтулов" е подаден е по телефона става въпрос за агитация от определена политическа патрия. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Соня Бъчварова. 

Нормално и без инциденти е започнал изборният ден във Варненско. Право на глас в областта днес имат 401 497 души. За Варна те са 297 760. 631 са избирателните секции във Варненска област. Една подвижна има в община Аксаково, а в община Варна секциите са 396. Застъпниците са над 3 000. Изборни секции има открити още в Дома за стари хора "Гергана", в УМБАЛ "Света Марина" и във Военноморска болница.