В БСП заговориха за смяна на ръководството

Новините

27-05-2014, 11:02

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Янаки Стоилов потвърди, че ще има актуализация на правителствената програма и не изключи и смяна на някои от министрите

На следващи избори БСП трябва да се яви с ново ръководство, каза зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в интервю за TV7, коментирайки резултатите от изборите в неделя. Той обаче добави, че въпросът за ръководството на социалистите не бива да блокира дейността на партията.

Ако в момента се съсредоточим само в партийните проблеми, рискуваме да отслабим управлението, рискуваме да създадем несигурност, каза Стоилов. Той потвърди, че ще има актуализация на правителствената програма и не изключи и смяна на някои от министрите, пише vesti.bg

 

Според него хоризонтът на мерките, които ще бъдат начертани, не трябва да е по-дълъг от една година. Задачите пък трябва да са съвсем конкретни и не толкова много на брой, за да се усети непосредствено ефектът от реализирането им.

Според Стоилов, ако ДПС искат да продължат участието си в управлението, трябва да си дадат сметка, че това няма как да стане, ако с БСП не оправдаят присъствието си във властта с резултати, които намират по-голямо обществено признание.

"В този смисъл е нужен "ясен и откровен разговор" между ръководствата на двете партии как виждат развитието на управлението - без недомлъвки и публична любезност. Това е сложен баланс, който трябва да постигнат", каза Янаки Стоилов.

Ръководство на БСП да се оттегли по най-бързия начин, поиска Минчо Казанджиев, трети мандат кмет на община Ловеч, избран с гласовете на БСП.

"Аз като гражданин, като член на БСП, считам, че загубата е катастрофална. Никой не е очаквал подобна загуба. Централното ръководство на партията по най-бързия начин трябва да вземе най-адекватното решение - да си поеме отговорността. Начинът за това е ясен", заяви Казанджиев по повод резултатите от изборите в неделя.

Според него начинът на гласуване е показало отношение към настоящото ръководство.

Друга причина за слабите резултати на червените той вижда в появяването на АБВ извън БСП. "Ние трябва да си търсим нашите слаби страни, нашите пропуски и те да се изчистят", каза още кметът.