Родители на бунт заради ученически униформи

Животът

28-05-2014, 15:16

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Вече не стават на децата

Родители на първокласници от варненското училище "Никола Вапцаров“ излязоха на бунт срещу директорката. Причината е, че са платени пари за ученически униформи, които след неколкократни корекции и забавяне не стават на децата, съобщи Нова телевизия.

В началото на годината родителите плащат по 56 лв. за риза и суитчър и на децата са взети мерки. Първите готови униформи, които са изработени от шуменска фирма, идват през февруари.

Коригираните униформи пристигат в края на учебната година, но до началото на следващата те отново ще им бъдат малки. Парите обаче не са върнати на родителите и те търсят обяснения от фирмата.

По телефона собственикът на фирмата ни обясни, че родителите са изпратили късно парите, затова и късно са пристигнали униформите, но за некачествената работа няма да връща пари.

Директорката на училището обясни, че не е страна в спора, защото не се плаща с бюджетни пари. Родителите обаче я обвиняват в грубо отношение. Жалба има до Регионалния инспекторат, но след проверка не са открити нарушения. Родителите продължават да търсят правата си в общината и в Образователното министерство, информира още Нова телевизия.