Китанов се готви за трансфер в европейски клуб

Спорт

29-05-2014, 12:44

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Левски с интерес към Бакари

Стражът усилено изучава английски език

Вратарят на Черно море Георги Китанов започна да учи усилно английски език. Причината е, че за него отново има запитване за тестове от сериозни европейски клубове. На "Тича" обаче предупредили 18-годишния национал, че трябва да научи езика, за да има комуникация с треньорите, които ще го пробват, пише sportonline.bg.

Именно незнанието на английския попречи на Китанов да си осигури трансфер в Генк преди месеци. Тогава той работи с великия специалист Гай Мартенс, който през последните 10 години откри една дузина вратари. Най-значимият от тях е Тибо Куртоа, за който Челси плати 16 млн. евро. Жоро бил в Генк заедно с поляка Сандомерски, който обаче знаел английски и комуникирал без проблеми. Логично Генк предпочел него, купил му правата и го дал под наем на Динамо (Загреб).

"За Жоро е най-важно да знае в общи линии английски за да може да разбира командите на треньорите и да ги изпълнява, както и да общува със защитата пред него", уточниха от варненския клуб.

През юни и юли обаче Китанов няма да ходи на проби, тъй като трябва да се подготви пълноценно с Черно море за новото първенство, както и с юношеския национален отбор до 19 години за финалите на европейското първенство в Унгария от 19 до 31 юли.