Варненски ученици дариха над 1000 книжки

Животът

29-05-2014, 14:40

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Надежда за по-добро общество

Варненските ученици събраха 1084 любими свои книжки, които дариха на връстници от дома за сираци на Отец Иван – "Св. Николай", както и от Карин Дом, дом "Другарче", дом "Надежда", Основно оздравително училище "Д-р Никола Димитров" и Дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст".

Кампанията "Дари любимата си книга на приятел" стартира в навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май, с подкрепата на сдружение "Карай умно, искам живот".
Включиха се ученици от VIII СОУ "А. С. Пушкин", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Цар Симеон" и VII СОУ "Найден Геров".

В рамките на инициативата учениците показаха, че за доброто няма възраст, че все още съществува милото отношение към непознати, което може да зарадва и утеши. В книжките, децата написаха своите послания към непознатите си приятели. Пожеланията, които варненските ученици написаха на своите нови приятели са белязани с незабравимата емоция на искреността на детското сърце:
"Когато искаш да осъществиш нещо не спирай да вярваш, че ще го постигнеш."
Косара, 4 "а" клас
"Прочети ме! Моите приказки са толкова вълшебни!"
"Взех тази книга за да я прочете едно специално дете и ако я четеш ти значи си най-специалното дете на света!!!"
"Нека тази книга ви научи на много неща деца! И никога не се отказвайте от мечтите си! Вие ще бъдете щъстливи обещавам ви, защото всако дете заслужава да изпита това хубаво чувство любов"
От Дарина
"Дари любимата си книга на приятел" е пилотната инициатива от цялостния проект "За децата на отец Иван", стартиран от екип доброволци във Варна. Мисията на екипа е да се насочи общественото внимание към социалните каузи за подпомагане развитието на деца и младежи в неравностойно положение.
Организаторите изказват най-сърдечни благодарности към всички, които отделиха късче от сърцето си и се включиха с желание в инициативата.