Черно море завърши на четвърто място в "Данониада"

Спорт

30-05-2014, 13:59

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Моряците удариха Ботев (Пд), но отстъпиха на Черноморец (Бс), който спечели надпреварата

Отборът на Черно море, родени 2002 г. завършиха на 4-то място в 17-ото издание на футболния турнир "Данониада 2014". Финалните двубои на единствената по рода си надпреварата за деца до 12 г. се играха на стадион "Българска армия" в София.

На четвъртфинала възпитаниците на Ники Кънчев успяха да победят Ботев (Пловдив) след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора завършиха 0:0, а от бялата точка по-точни бяха "моряците". Мартин Милушев, Калин Георгиев и Даниел Иванов реализираха дузпите.

На полуфинала "моряците" отстъпиха на Черноморец (Бургас) с 0:1.

Така "зелено-белите" завършиха на четвърта позиция по голова разлика.

"Разочарован съм, че не успяхме да станен първи, тъй като сме най-силния отбор в надпреварата. Двубоите се играха в две полувремена по 10 мин. на малък терен с 5-метрови врати. Регламентът беше такъв, че който вкара първи гол 99% излиза победител в мача. Отделно, в нашия поток бяхме събрани най-добрите четири отбора - ние, Ботев (Пловдив), Черноморец и Делфините (Варна). Гледаме напред и продължаваме подготовка за летните турнири”, каза пред Varnautre.bg наставникът Ники Кънчев.

Победител в турнира стана Черноморец, който на финала надигра Дунав (Русе) с 2:1. Така бургазлии ще представят България в мачовете за международната "Купа Данон", която тази година ще се проведе през ноември в Сао Пауло (Бразилия) на стадион от световното първенство.

Всички участници пък бяха наградени с купи от звездата на българския футбол Димитър Бербатов, чиято фондация е съорганизатор на надпреварата.

Патрон на Купа "Данон" и през 2014 г. е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Съставът на Черно море: георги Вълев, Николай Станев, Радослав Златев, Златин Станков, Мартин Милушев, Брен Боянов, Калин Георгиев, Даниел Иванов, Светослав Николов, Паoло Паско и Стефан Петков.