Петър Москов: На активността на Кунева дължим този мандат

Новините

31-05-2014, 12:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Eдинствените членове на ЦИК, които са гласували против решението за Пеевски, са Цветозар Томов и Ивайло Ивков

"Реформаторският блок не е в реанимация, а в добро здраве. Резултатът за нас е добро начало и в известна степен се доказахме като формация, след изборите категорично отпадна съмнението дали блокът е работеща конструкция", заяви заместник-председателят на ДСБ д-р Петър Москов по Нова ТВ.

"Не че резултатът е някакво голямо щастие, резултатът не ни задоволява, но бъдещето е ясно. ДБГ и г-жа Кунева са една от важните съставки на  Реформаторския блок, не виждам причина да се оттегля, каза той. Тя изнесе сериозна част от нашата кампания, на активността й ние дължим този мандат, призна Москов. За произнасянето на ЦИК за оттеглянето на Делян Пеевски  Москов съобщи един любопитен факт - единствените членове на ЦИК, които са гласували против решението за Пеевски, са Цветозар Томов и Ивайло Ивков. Само 3 агенции се държаха като социолози, останалите да отидат да се гръмнат", обобщи социологическите проучвания в предизборната компания зам.председателят на ДСБ.  

"Една икономическата групировка, стояща зад правителството победи част от българския народ, особено тези, които не гласуваха. Но бъдещето не може да принадлежи на групировката, формирала настоящето правителство. "Атака" отива в коша на следващите избори; Бареков харесва БСП без Станишев, българите трябва да направят избор дали си харесват сегашната кочина или ще подкрепят сегашното управление, което дори не е лошо, а е престъпно", смята  още Москов.

Остане ли това правителство още една зима, то ще бъде изхвърлено с камъни, подобно на Виденовото, прогнозира той. Нужна е оставка, защото България си заминава заради тези мушмороци.

Реформаторският блок подготвя правителство в сянка. Ще има говорители от РБ за всеки сектор.

За оттеглянето на г-н Костов преди година Москов смята, че е мъдър ход.