Коконов: Черно море е сред най-добрите места за развитие

Спорт

31-05-2014, 14:55

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Последният сезон бе най-силен за мен в елита

Нападателят на Черно море Иван Коконов обяви, че желанието му е да изпълни контракта си с отбора, който е до другото лято.

„Последният сезон бе най-силен за мен в елита. За Черно море също бе сполучлив. Радвам се, че играх по-често и се надявам да съм още по-полезен през другото първенство. Като гледам другите отбори в България, мисля, че Черно море е сред най-добрите места за развитие на един млад футболист“, допълни Иван, който през август ще навърши 23 години.

Любопитно е, че в „А“ група щурмовакът дебютира едва на 17 години със Сливен, а по-късно е играл при майсторите и за Ботев (Враца) и Славия, преди да дойде край морето. Коконов призна още, че за него няма значение на какъв пост ще го използва новият треньор на Черно море: „През изминалото първенство основно бях ляв външен халф, но съм се справял също като десен външен, както и като централен нападател и зад него.“

Коконов разкри и защо не бърза да се обвързва с мениджър.

„Това не е на дневен ред за мен. У нас повечето агенти не защитават интересите на футболистите. Втори пък нямат ценз, а трети – авторитет и контакти на най-високо ниво. Получа ли изгодно предложение след време, зная с кого да се консултирам, за да взема правилното решение“, завърши Иван.