Румен Петков: Орешарски, държиш се като дребен слуга от периода на Делян Пеевски

Животът

02-06-2014, 10:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В поредното си писмо бившият вътрешен министър отваря дума за хранилките, наречени "бордове"

"Орешарски, държиш се като дребен слуга от периода на Делян Пеевски. А слугите накрая получават камшик". С тези думи започва поредното писмо на Румен Петков до Пламен Орешарски. Да видим и останалото в него:

Многократно е ставало въпрос за хранилките, наречени бордове, за огромните заплати, които се получават там срещу вършенето на никаква работа, но осигуряването на партиен слугинаж.

В колко борда членува Георги Христозов и какво месечно възнаграждение получава? С този въпрос Румен Петков се обърна към премиера Пламен Орешарски. Той уточни, че питането е на базата и на Закона за обществената информация. Той смята, че назначението на Христозов е незаконно, въпреки, че му е поверено управлението на най-важния сектор на българската икономика.

"Чувам, че премиерът сега ще направи и самостоятелно министерство на енергетиката, което ще оглави същият Георги Христозов. А това вече ще е върхът на наглостта. Назначен е на ключови места, без достъп до класифицирана информация, с осъдителна присъда. Остава само формално да му бъде дадено в ръцете управлението на целия сектор. И за тези неща един ден премиерът ще отговаря пред прокурор", каза Петков.

Румен Петков каза още, че ръководството на БСП обвинява министър-председателя Пламен Орешарски за изборния си резултат. И няма никакво съмнение каква ще е съдбата на премиера оттук нататък.