Орешарски чака БСП и ДПС да решат за смените в правителството му

Новините

02-06-2014, 14:50

Снимка:

© БГНЕС/ Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Премиерът вярва в "повечето от министрите", няма да се съобразява с "мнението на малка група хора"

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че окончателната дискусия за промените в правителството предстои, като в момента БСП и ДПС все още правят собствените си анализи. "На следващата пресконференция ще ви кажа къде трябва да има промени", каза Орешарски в Калофер в понеделник.

Орешарски защити здравния министър Таня Андреева, чиято оставка бе поискана от заетите в спешната помощ. "Аз чух, че доста голяма част от системата се присъединяват в нейна подкрепа. Критерии за смяна няма да бъде мнението на малка група хора", каза премиерът.

Той допълни, че за обсъждането на министерските позиции ще са водещи целите, които трябва да бъдат изпълнени и дали конкретните министри могат да ги следват, пише mediapool.bg

Аз вярвам в повечето от тях, каза още премиерът. Той заяви в речта си по повод годишнината от гибелта на Христо Ботев, че "неговият завет, неговият дух и родолюбие са част от нас".

"Единството, грижата за ближния, за добруването, за просперитета на страната, са способни да надделеят над страха, малодушието и апатията, които са истинската заплаха за свободата", добави премиерът.

По думите му, когато българите заговорят, рядко се случва да е в един глас: "Затова е важно, че на днешния ден е отредено време, в което да се поклоним в знак на почит и заедно да помислим в минутите на мълчание за общия ни идеал - свободата и добруването на нашата земя".