БСП чака Сергей, иска реформи от Орешарски

Новините

03-06-2014, 05:40

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

В БСП са недоволни твърдо от три жени - здравния министър Таня Андреева, от образователния Анелия Клисарова и от строителния Десислава Терзиева

Пламен Орешарски искал смени на министри, но червените му началници бавят топката. Казват, че нямало комуникация между лидера на БСП и премиера. 
Вчера Орешарски призна, че не е дискутирал ремонта със Станишев и Местан, тъй като партиите правели своите анализи.

"Критерият за промени в кабинета няма да бъде мнението на малка група хора, а целите, които предстои да се свършат, и дали тези министри могат да го направят. Аз вярвам в повечето от тях." Така Орешарски коментира ситуацията и се оплака, че чел всякакви интерпретации на свои думи.

Той отказа да посочи министрите, с които ще се раздели. 

В БСП обаче са недоволни твърдо от три жени - здравния министър Таня Андреева, от образователния Анелия Клисарова и от строителния Десислава Терзиева. Дори твърдят, че подходяща за поста в просветата е Мариана Георгиева, която сега ръководи спорта. Не харесват и културния министър Петър Стоянович. Вчера в Карлово Орешарски почти защити Андреева в спора за "Спешна помощ".
Вчера се чу, че и финансовият министър Петър Чобанов може да бъде сменен заради това, че в БСП били крайно недоволни от спадналите приходи в хазната и скандалите в митниците. Но той е сред най-близките на Орешарски.
Днес депутатите от БСП ще чуят за първи път от Станишев какво ще правят с властта.

Вече никой на "Позитано" не говорел за предсрочни избори. Не било спекулация, че имало вариант при по-добри резултати на евроизборите лидерът на БСП да е и премиер. Затова и по време на кампанията Орешарски бил дискретно "скрит".
Сега обаче ситуацията е променена. Станишев отива в Брюксел, но за няколко дни, за да участва в консултациите между социалисти и десни там. На "Позитано" щял да го замества