Румен Петков: Престъпленията в енергетиката ще станат достояние на ЕК

Новините

03-06-2014, 09:32

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Неспособността на правителството да защити българския национален интерес е толкова грозна, колкото зависимостта на премиера от Делян Пеевски

Провалът в енергетиката става все по-очевиден. Което не отменя извършеното от премиера престъпление с назначаването на г-н Христозов, заяви Румен Петков. И допълни в поредното си писмо до Орешарски, че соченото престъпление е придружено от престъпление и от ДАНС. "След серия от становища на ДАКСИ, най-накрая агенцията, за да услужи на Делян Пеевски и на премиера, издава един документ, с който, всъщност, обезсилва вътрешна наредба, неглижираща закон. И това всичко аз ще го изпратя на комисаря по енергетиката. Защото той не трябва да говори с българския енергиен министър, но не заради "Южен поток", а заради склонността му да престъпва закона". Петков е на мнение, че енергийният комисар не бива да говори и с премиера заради неспособността му да защити българския национален интерес за "Южен поток", но и заради това, че в нарушение на закона, назначава хора на длъжност, която не могат да заемат.

Днес за пореден път показахте абсолютна липса на гръбнак като правителство, подчерта Румен Петков. "Еврокомисарят поставя в зависимост изграждането на "Южен поток" от отношението на Русия към Украйна. Въпрос, към който България няма отношение. Но вие си мълчите, защото сте гузни от серията нарушения на закона. В услуга на Делян Пеевски, премиерът Орешарски назначи Георги Христозов. За да му услужи още повече, го направи ключов фактор въобще в енергийния сектор. И сега министър-председателят няма очи да защити българския национален интерес, който всъщност, като че ли не представлява нищо за теб".

Румен Петков заяви, че премиерът превръща България в държавата на Делян Пеевски. "Редно е ние всички да си я върнем обратно, но не както го прави ръководството на БСП, а с българското достойнство, пред което вчера, на 2 юни, трябваше да се поклоним".