Местан обеща изненади днес

Новините

05-06-2014, 06:23

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Всички министри се избират с мое одобрение, заяви Орешарски

Днес "ДПС свиква нарочна пресконференция в зала "Запад" на Народното събрание във връзка с вота на недоверие, внесен от ГЕРБ, и по темата за контролирания плавен преход на политическия процес". Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. И допълни: "Ще дешифрираме този израз, защото от вторник насам чувам оценки, че позицията ни не е била съвсем ясна. Ще доизясним позицията по този въпрос. Моля ви, не ме карайте да коментирам намерения, искам да коментирам реални мотиви и така разговорът ни ще бъде по-съдържателен". "Въпреки твърденията за преяждане с власт ДПС няма никакви амбиции за разширяване на властовите си позиции", категоричен бе за пореден път Местан. Запитан дали остава на едни позиции с БСП, Местан отговори, че "въпросът с дълбочината на промените в кабинета са по-скоро следствие от идеята за хоризонта, който стои пред този кабинет". "Утре (б.р. днес) ще говорим по всички тези въпроси. Ще ви изненадам с толкова ясни и конкретни отговори, които да бъдат ясни на всички", закани се Местан.

Лидерът на движението отбеляза, че все още очаква среща със соцлидера Сергей Станишев. Местан отбеляза, че ще коментира вота на недоверие за финансовата политика от ГЕРБ, след като се запознае с мотивите.
Минути преди това лидерът на ДПС съобщи и номинацията на партията за екоминистър на мястото на Искра Михайлова, която стана евродепутат. "Станислав Анастасов е нашата кандидатура, която съм обсъдил с премиера Пламен Орешарски", съобщи Местан и припомни, че въпросите за ремонт на правителството са в полето на правомощията на министър-председателя. Анастасов бе под номер 6 в листата на движението за евроизборите. Експертът има впечатляваща биография. Завършил е "Информатика" в Техническия университет-Мюнхен, Германия, и "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски". Той е вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал IFLRY". Владее четири езика. "Кандидатурата на Станислав Анастасов е една от силните, но не е утвърдена окончателно", каза по-късно в парламента премиерът Пламен Орешарски. Той не коментира персонално предстоящи промени в другите министерства. "Имайте търпение да изчакате още няколко дни", заяви Орешарски. И допълни: "Важни са колективните мерки, продължаваме изпълнението на програмата, а що се касае до смените на министри, струва ми се, че малко преувеличавате дискутираните информации". "Всички министри се избират с мое одобрение", заключи премиерът.