Апел към шофьорките: Кръговото не е руска рулетка

Животът

09-06-2014, 12:08

Снимка:

street view

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Молбата е отправена във Фейсбук в групата ж.к."Възраждане"

С апел към нежния пол се обърна член на фейсбук групата ж.к."Възраждане".

"Отнасям се с молба към дамите. Мили дами, които сте зад волана молбата ми е следната: при навлизане в кръговите на край езерния път, а пък и не само в тях, моля да се оглеждате поне на ляво, както правят всички хора в Европа (без в Англия разбира се) все пак това са кръгови движения, а не руска рулетка".

С тези думи Дидо Григоров се е обърнал към шофьорките, което пък е дало повод на една от "засегнатите" дами да цитира изследване на "Дейли Мейл", сочещо точно обратната теза:

"На мъжете може и да не им хареса, но жените официално са по-добри зад волана, съобщава британският в. "Дейли Експрес".

Представителките на нежния пол по-рядко надвишават максимално допустимата скорост, не натискат спирачките така внезапно и избягват опасностите по тъмно, като карат значително по-рядко нощно време от мъжете. Екип от експерти установи, че като цяло жените карат с до 20% по-безопасно от мъжете.

Заключението идва от изследването на данни на записи от черни кутии на колите на 19 000 автомобилисти, използвани за наблюдаването на над 40 милиона пътувания и изминати 154 милиона мили в продължение на четири години. Половината шофьори били мъже, а другата половина - жени. Изследването било осъществено от компанията за наблюдение на автомобилите Wunelli, която анализира черни кутии, използвани от някои застрахователни компании, за да определят обезщетенията.

Експерти на компанията установили, че жените карат с 28% по-малко през нощта от мъжете, превишават максимално допустимата скорост с 12% по-малко и натискат рязко спирачката 11% по-рядко. Новината идва един месец преди влизането в сила на европейска директива, която ще забрани половата дискриминация за застрахователни цели."

В последвалата дискусия има и пуснати клипчета с "доказателства" за абсурдните ситуации в които понякога сами се вкарват представителките на нежния пол. Пускаме едно от публикуваните видеа с уговорката да приемете всичко откъм забавната му страна.