Дъбов: Никой от нас няма да подава оставка

Новините

10-06-2014, 15:24

Снимка:

БГНЕС/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В 14.00 ч. започва речта на Станишев пред червения пленум

Никой от нас няма да подава оставка. Това заяви на влизане в централата на БСП членът на Изпълнителното бюро на партията Димитър Дъбов в отговор на въпрос дали той самият смята да подаде оставка по време на днешния пленум, пише.

Дъбов посочи, че е трудно резултатът от изборите да се концентрира около един или двама души, а също така е трудно да се коментира как би се представила БСП, ако изборите бяха други, а не за Европейски парламент.

"Очевидно за трети пореден път не можем да събудим висока избирателна активност в нашите членове и симпатизанти, когато става дума за европейски избори" и добави, че европейската тема очевидно стои далеч от хората, подкрепящи БСП.

Помолен да коментира очакванията си за пленума, той подчерта, че едва ли би могло да има нещо съдбоносно. 130 години БСП е оцелявала и се надявам, че ще оцелее, заяви той.

Днес се провежда решаващ пленум на БСП. Социалистите ще дадат оценка на свършеното от министър-председателя Пламен Орешарски за изминалата година. Очакваме да разберем и дали от партията ще определят дата за предсрочни избори.

В 14 ч. започва речта на лидера на БСП Сергей Станишев.