Строителни отпадъци в зелените площи чупят общинските косачки

Мисия Варна

10-06-2014, 20:43

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поради същата причина е повреден и багерът, нает за район "Младост"

Четири от тримерите (косачките) са повредени заради действията на недобросъвестни граждани, които изхвърлят строителни отпадъци в тревните площи. Това съобщиха от районното кметство "Младост" във Варна. Повреден по същата причина е и тракторът, нает лично от кмета Христо Христов. "Имаме малка надежда, че този път призивът ни да не се изхвърлят отпадъци в зеленото ще бъде чут", коментираха от районната администрация. От там припомнят, че в "Младост" II до блок 138 има три контейнери за (не битови) отпадъци - един за строителни, един за едрогабаритни и един за растителни.

От кметството отчетоха и как са разпределени групите за косене и къде ще продължат работа. 

1. "Младост" II- ул."Вяра", около централна Автобаза, блок 160, блок 161, след това отиват към блокове 156,157,158,159
2. Възраждане III- зелените площи около блок 41
3. "Трошево" - от Пфое мол към ул."Тихомир", блокове 21,22,23, след това продължават към блокове 24,25,26
(След като приключат косенето в "Младост" II, групата ще се прехвърли във "Възраждане" IV, но датата ще бъде съобщена допълнително. След "Трошево" ще се коси ж.к."Св. Иван Рилски")
"Търсят се допълнително косачи и работници, които да събират тревата. Информация за това можете да получите в ОП "Управление на проекти и озеленяване", на адрес ж.к "Трошево" блок 48 или на телефон 052/820 811", съобщиха още от район "Младост".